Vem är David J. Butler? David är en pratglad engelsman som flyttade till Sverige för drygt 36 år sedan. För kärlekens skull! Men med sig från England hade han en ordenlig utbildning bakom sig som avslutades med en 3-årig universitetskurs i Design & Ädelsmide. Detta byggdes senare på med en 2-årig studie i gemmologi. Lägg  därtill 30 års erfarenhet  som guldsmed... Sedan 27
 år tillbaka har han funnits “bakom” Lilla Torg, på Engelbrektsgatan 7 i Malmö.  David älskar sitt yrke och kan ofta skådas i sin studio långt efter stängningsdags. Att förlovnings och vigselringar har blivit så stor del av hans verksamhet är egentligen inte konstigt. För många är valet av ring ett viktigt beslut och att få dessa designade och handgjorda är en självklarhet. Men David gör mycket annat så titta gärna vidare eller kom in och besök butiken. Det är inte så ofta som du hittar honom i en utställningsmiljö men i augusti, 2004, fanns hans specialdesignade smycken på Harrods “Fine Jewellery” sal, London. En utställning han hade organiserat till förmån för ett barnhospice. Herr Al Fayed (Harrods ägare) öppnade utställningen tillsammans med en hel del engelska celebriteter. (Läs mer under rubriken “Engagemang”)
  Han arbetar aktivt med att bevara det traditionella svenska hantverket och hoppas på fler internationella utställningar i framtiden. Men än så länge känns det skönt för honom att vara på plats vid sin bänk med fötterna på jorden. En tid att njuta av sitt yrke och att träffa många förväntansfulla kunder. Butikens öppettider är korta så att smycken kan tillverkas i lugn och ro, men David är alltid anträffbar via e-mail som “plingar” var femte minut! Medlem av Skånes Guldsmedsmästareförening och Guldsmedsmästarnas Riksförbund.  
         

David J Butler, Engelbrektsgatan 7, S-211 33 Malmö, Tel: 040-611 62 37
Email: david@davidjbutler.com