Det finns många sätt att köpa ringar.
David tycker att ett möte är den bästa vägen att utveckla dina funderingar. Du lär dig lite mer om design, regler och proportioner . Dessutom kan du få en lektion om diamanter och dess egenskaper.
Hos honom hitta du inga färdiga lösningar. Varje uppdrag är unikt .
Din tid är värdefull och samma sak gäller för honom. Efter många års erfarenhet att designa och tillverka handgjorde smycken, förstår David hur viktig det är att får en bra start. En tid att resonera och samla alla idéer.
Det kostar inget att boka en tid. Det ende han begär är att du ringer eller mailar i god tid, om du inte kan närvara.

Vi går aldrig från en skiss till en färdig produkt. När en design är bestämd, tillverkas en halvfärdig ring. Tillräckligt “färdig” för att provas och kolla att den är precis så som du har tänkt dig. Justeringar kan  göras  mycket lättare vid det stadiet och du kan vara med om att bestämma var stenarna skall placeras.
   


Sedan är det bara att göra finjusteringar och fin putsning. Men det sistnämda är det viktigaste och ofta slarvigt utfört arbete. 30% av tillverknings tiden går till justeringar och finishen som ger ringen en Rolls Royce känsla.
Davids verksamhet är långt ifrån en fabriksmiljö. Varje beställning får den tiden som behövs för att nå den kvalitén David kräver. De mer advanserade fattnings arbeten utförs av en juvelsfattare med mästarstatus som också arbetar för Fabergé.
 

David J Butler, Engelbrektsgatan 7, S-211 33 Malmö, Tel: 040-611 62 37
Email: david@davidjbutler.com