Diamanter      
         
  David använder  bara River , IF - VVS stenar  med excellent slipning, symetri och  proportioner. Han kontrollerar varje sten och håller den inte kvalitén så skickas den tillbaka till diamanthandlaren.


Flander diamanter

  En del smeder säger att du som kund inte ser skillnaden mellan renhets graden VVS och VS. Kanske inte i första taget men erfarenhet har visat David att VVS stenar är oftast mycket bättre slipade.  När ringen är ny och ren syns det inte så stor skillnad men efter en tid kan detta visa sig då stenen fungerar som ett fönster istället för en spegel. Smuts och fett fastnar på baksidan av stenen och syns igenom. Desto bättre slipning, desto bättre lyster.
Prisskillnaden mellan dessa grader är circa 10%.
Den extra kostnaden “visar” sig i längden.

Internethandeln har skapat en del problem för branschen. ”Billiga stenar” från USAs postorder har oftast visat sig innehålla slipfel eller andra fel som kan blir ett problem för smeden och naturligtvis för kunden. Dessutom har laserbehandlade och glasfyllda stenar blivit ett problem den sista tiden som kan orsakar stora förluster både för kunden och för guldsmeden. Sådana stenar kan vara svåra att identifiera även för ett erfaret öga - men är en katastrof om stenen skulle bli uppvärmd. Tänk på regeln “You get what you pay for".
David arbetar inte med sådana stenar.
 David J Butler, Engelbrektsgatan 7, S-211 33 Malmö, Tel: 040-611 62 37
Email: david@davidjbutler.com